+38 (095) 230-42-02
ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ НАШІ ПАРТНЕРИ КАР'ЄРА КОНТАКТИ
ЗАСОБИ ЗАХИСТУ РОСЛИН
МІКРОДОБРИВА
РЕГУЛЯТОРИ РОСТУ РОСЛИН
НАСIННЯ

НАШІ АКЦІЇ

Головна Каталог продукції ЗАСОБИ ЗАХИСТУ РОСЛИН ГЕРБІЦИДИ

Франкорн

ВИРОБНИК: Франдеса
ДІЮЧА РЕЧОВИНА: мезотріон, 480 г/л
ФОРМУЛЯЦІЯ: концентрат суспензії
ПРИЗНАЧЕННЯ: Післясходовий гербіцид для боротьби з однорічними і деякими багаторічними дводольними бур′янами в посівах кукурудзи.
ТАРА: 10 л
СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ І НОРМИ ВИТРАТ

Рекомендації щодо застосування

Культура, об´єкт що обробляється    Шкідливі об´єкти  Норми витрати препарату, л/га    Максимальна кількість обробок  Спосіб, час обробки, обмеження             
Кукурудза Однорічні та деякі багаторічні дводольні бур´яни.

0,2-0,25 + 0,2 л/га 

ПАР* Агро

1 Обробка у фазі 3-8 справжніх листків культури (на ранніх фазах розвитку бур´янів)

* Додавання поверхнево активних речовин (ПАР) не менше 0,1 % до норми робочого розчину.

Переваги

  • Контроль широкого спектру дводольних та пригнічення однорічних злакових бур´янів;
  • Системна дія та грунтова активність;
  • Відмінний партнер для бакових сумішей;
  • Швидка та пролонгована дія, що запобігає появі наступних хвиль бур´янів;
  • Контролює падалицю соняшнику, у тому числі стійку до імідазолінонів та похідних сульфонілсечовин.
МЕХАНІЗМ ДІЇ
В рослину препарат Франкорн® проникає через листя та коріння, переміщуючись акропетально і базипетально, і призупиняє ріст чутливих бур′янів. Діюча речовина препарату мезотріон відноситься до хімічного класу трикетонів, має системну і грунтову дію. Він блокує дію важливого рослинного ензиму п-гідрокси- феніл-піруватдегідрогенази, необхідного для фотосинтезу, та запобігає формуванню каротиноїдів у рослинах бур′янів. Без каротиноїдів світлова енергія та побічні продукти фотосинтезу руйнують хлорофіл та клітинні мембрани. У результаті відбувається швидке знебарвлення листків, а з часом - некроз та загибель бур′янів.

Перші ознаки дії препарату проявляються через 2-3 дні, гинуть бур′яни через 7-14 днів після внесення. Тривалість захисної дії препарату залежить від норми витрати, видового складу та фази розвитку бур′янів, а також від погодних умов після проведення обприскування.
ЗАГАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
Препарат можна застосовувати як самостійно (обов′язково потрібно використовувати з ПАР Агро™), так і в бакових сумішах із досходовими грунтовими гербіцидами (д.р. пропізохлор, ацетохлор, S-метолахлор, тербутилазин), а також зі страховими післясходовими гербіцидами (Сатурн®, МД). При використанні в бакових сумішах з іншими пестицидами в кожному конкретному випадку необхідна попередня перевірка на фізико-хімічну сумісність компонентів, що змішуються. Не використовувати в бакових сумішах з інсектицидами на основі карбаматів і фосфорорганічних сполук і не вносити гербіцид протягом 14 діб до або після обробки такими препаратами.

Завдяки м′якій дії мезотріону на кукурудзу його можна застосовувати від посіву і до фази 8-го листка у культури включно. Максимальна ефективність досягається при обприскуванні однорічних бур′янів у фазу 2-3 листків, багаторічних - у фазу розетки діаметром 5-8 см. Завдяки ґрунтовій дії гербіцид зберігає активність протягом 6-8 тижнів, попереджуючи появу сходів другої хвилі бур′янів. Використання поверхнево-активних речовин значно покращує поглинання мезотріону та підвищує ефективність дії препарату. Оптимальна температура повітря для застосування препарату: від +10°С до +25°С. Не рекомендується застосовувати на посівах, засіяних насінням, обробленим фосфорорганічними інсектицидами. Не рекомендується обробляти посіви, якщо рослини перебувають в стресовому стані, перед прогнозованим заморозком чи відразу після нього. Не застосовувати повторно, уникати перекриття при обприскуванні. Норма витрати робочого розчину - 200-300 л/га. Норма витрати препарату залежить від видового складу і фази розвитку бур′янів. Обмеження по сівозміні: Культури можна висівати за умови проведення оранки; Озимі: пшениця, ячмінь та ріпак - через 3-4 місяці; Соя, соняшник, ріпак ярий, сорго - через 10 місяців; Цукрові, столові та кормові буряки, горох, боби - через 18 місяців.
ТЕМПЕРАТУРНІ УМОВИ ЗАСТОСУВАННЯ:
застосування препарату: від +10°С до +25°С

КОНТАКТИ

25015, м. Кіровоград,
площа Дружби Народів, 3, офіс 305, 308
Тел/факс: (0522) 35-79-12, моб.: (095) 230-42-02
28000, Кіровоградська обл.,
м. Олександрія, вул. Героїв Сталінграду, 35
Тел/факс: (05235) 7-99-89

ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК



ВIДПРАВИТИ
Copyright © 2024 «Агроток ЛТД». Всі права захищені.
Розробка сайту Веб-студія San-Francisco