+38 (095) 230-42-02
ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ НАШІ ПАРТНЕРИ КАР'ЄРА КОНТАКТИ
ЗАСОБИ ЗАХИСТУ РОСЛИН
МІКРОДОБРИВА
РЕГУЛЯТОРИ РОСТУ РОСЛИН
НАСIННЯ

НАШІ АКЦІЇ

Головна Новини РЕКОМЕНДАЦІЇ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ПОСІВАМИ ОЗИМОГО РІПАКУ ВІД ТОВ «АГРОТОК ЛТД»
РЕКОМЕНДАЦІЇ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ПОСІВАМИ ОЗИМОГО РІПАКУ ВІД ТОВ «АГРОТОК ЛТД»
07.09.2017

       Цього року видались досить складні погодні умови, що не найкращим чином відобразилось на показниках врожайності майже всіх сільськогосподарських культур. Гострий дефіцит ґрунтової вологи, тривала відсутність опадів, критично низькі температури на початкових етапах росту та незвично високі температури в другій половині вегетації  - не дали можливості розкрити повний потенціал як озимої пшениці, ячменю, так і соняшнику, кукурудзи та сої. Варто пам’ятати і про обмежені можливості рослини на початку вегетації, коли ще не повністю сформована коренева система ( не в змозі забезпечити потреби рослини в живленні), а недостатня кількість вологи в ґрунті не дає змоги рослині отримати доступ до внесених мінеральних добрив в основне живлення. В такому випадку,  в боротьбу за майбутній врожай можемо та маємо вступити ми з Вами. Останнім часом, на більшості території України, отримано певну кількість опадів, що дало можливість отримати добрі сходи озимого ріпаку. Враховуючи це, пропонуємо розглянути варіанти догляду за рослинами цієї культури восени, ознайомитися з технологіями, спрямованими на загальне покращення стану рослин, поліпшення їх перезимівлі та сприяння розкриттю максимального потенціалу.

   1. Інсектицидний захист. Погодно-кліматичні умови 2017 року були сприятливим для появи досить

високої популяції як ґрунтових шкідників, так і шкідників листового апарату (сисних та листогризучих). Совки, трипси, хрестоцвітні блішки, прихованохоботники, пильщик, попелиці і це ще не повний список шкідливих ентомофагів,  які здатні значною мірою нанести шкоду посівам ріпаку. Тому постійний та ретельний контроль посівів (з використанням чашок-пасток) здатен суттєво зменшити ризики пошкодження, та навіть і знищення ріпакових площ. Останні обстеження полів показали, що чисельність шкідників на сьогоднішній день є досить суттєвою, а пошкодження рослин ріпаку набувають масового характеру. Вказану проблему досить успішно можна зняти та контролювати шляхом внесення інсектицидних препаратів контактно-системної дії, які знищать присутніх на рослинах шкідників та будуть мати захисну дію до 15 днів. Високої ефективності можна досягти завдяки використанню одного з наступних препаратів:

       та препаратів контактної групи:

Норми внесення слід коригувати, враховуючи чисельність шкідників та їх вік, а також температуру навколишнього середовища та швидкість росту рослин.

 

  1. Рістрегуляція. Тебуконазол (д.р. з групи триазолів) є системною діючою речовиною з найвищим

ступенем  водорозчинності, що сприяє не тільки її винятковому проникненню в рослину та ефективному контролю збудників хвороб, а й досить потужному контролю листової маси ріпаку від переростання та витягуванню точки росту. Як відомо, при сприятливих погодних умовах, рослини ріпаку, особливо традиційних високорослих гібридів, мають здатність до переростання, витягуванню точки росту над поверхнею ґрунту та, як наслідок, досить суттєво втрачають здатність до успішної перезимівлі. В такому випадку - невід’ємною складовою осінньої системи захисту є обробка препаратами рістрегулюючої дії. Цей агроприйом призводить до тимчасового призупинення (уповільнення) наростання вегетативної маси ріпаку, в той же час сприяє більш інтенсивному наростанню та розгалуженню кореневої системи рослин, потовщенню кореневої шийки та попереджує витягування точки росту над поверхнею ґрунту. Внесення рістрегуляторів на ріпак - сприяє більш інтенсивному накопиченню цукрів в точках росту та збільшенню їх концентрації в клітинному соку, а також потовщенню клітинної стінки, що підвищує стійкість до стресових умов та сприяє підвищенню зимостійкості рослин в цілому. Внесення рістрегуляторів, в осінній період, рекомендовано починати з фази 3-4 розвинених листків у ріпаку. Невчасне внесення цих препаратів, не може компенсувати їх відсутність на більш ранніх фазах та не матиме максимальної ефективності для рослин. Тому, не варто нехтувати такими обробками та рекомендується їх проводити саме в зазначених фазах. Препарати, які ми рекомендуємо для рістрегуляції озимого ріпаку:

За наявності значного ступеня інфікування грибковими хворобами та високій ймовірності їх поширення, для підсилення фунгіцидної дії рекомендуємо поєднати внесення рістрегуляторів з наступними фунгіцидними препаратами:

Ці препарати мають досить високу ефективність в боротьбі зі збудниками основних хвороб, небезпека інфікування якими присутня на посівах ріпаку з осені.                      

  1. Внесення елементів живлення. Більшість площ з озимим ріпаком мають сходи, які знаходяться в різних фазах розвитку, від сім’ядолей до 5-6 листків. Але, не зважаючи на їх, в цілому, непоганий ріст та розвиток, більшість макро- та мікроелементів поки що залишаються недоступними для рослин. Добрива, що внесені в передпосівний обробіток та при посіві залишаються не розчиненими, а це, в свою чергу, призводить до недостатньо повного живлення культури. У фазі 5-6 листків в ріпаку починають розвиватися генеративні органи першого порядку, а саме закладається так званий «конус наростання», та відбувається його поступова диференціація. В цей момент рослина потребує максимально збалансованого і повного надходження поживних речовин та елементів для синтезу білків, повноцінного проходження ростових процесів. Нестача елементів живлення в рослинах ріпаку в осінній період призводить до призупинення росту кореневої системи, знижує накопичення цукрів та транспортування високоенергетичних речовин до кореневої шийки. Це, в свою чергу, погіршує зимостійкість рослин, призводить до деформації кореневої системи, дуплистості, розтріскування стебел, погіршення цвітіння і, як наслідок, зниження продуктивності. Тому листове внесення елементів живлення в критичні фази розвитку, чи за появи ознак їх дефіциту, є високоефективним та економічно виправданим рішенням. Розглянемо декілька варіантів коригування дефіциту елементів живлення ріпаку:

Дефіцит бору:

                  Дефіцит фосфору, калію:

 Пам’ятайте кожне поле має отримати індивідуальний підхід, зважаючи на його особливості та стан посіву. Норми внесення вищевказаних препаратів залежать від фази розвитку рослин, їх загального стану та наявності чи відсутності гострого дефіциту тих чи інших елементів. Загалом застосування таких схем забезпечує повноцінний та якісний розвиток рослин з осені, інтенсивний ріст кореневої системи та закладку максимального потенціалу врожайності на майбутнє.

Піклуйтесь про свої рослини зараз і вони віддячать Вам щедрими врожаями в майбутньому. 

За більш детальною інформацією чи консультаціями звертайтесь до представників компанії ТОВ «АГРОТОК ЛТД» у вашому регіоні, або за телефонами:  (0522) 35-79-12,                  ( 095)-230-42-02,                ( 099)-167-06-33.

КОНТАКТИ

25015, м. Кіровоград,
площа Дружби Народів, 3, офіс 305, 308
Тел/факс: (0522) 35-79-12, моб.: (095) 230-42-02
28000, Кіровоградська обл.,
м. Олександрія, вул. Героїв Сталінграду, 35
Тел/факс: (05235) 7-99-89

ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК



ВIДПРАВИТИ
Copyright © 2024 «Агроток ЛТД». Всі права захищені.
Розробка сайту Веб-студія San-Francisco