+38 (095) 230-42-02
ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ НАШІ ПАРТНЕРИ КАР'ЄРА КОНТАКТИ
ЗАСОБИ ЗАХИСТУ РОСЛИН
МІКРОДОБРИВА
РЕГУЛЯТОРИ РОСТУ РОСЛИН
НАСIННЯ

НАШІ АКЦІЇ

Головна Новини Рекомендації для посівів озимої пшениці від ТОВ «АГРОТОК ЛТД»
Рекомендації для посівів озимої пшениці від ТОВ «АГРОТОК ЛТД»
27.03.2017

        Нестача вологи в оптимальні та пізні строки посіву озимої пшеницізумовила входження рослин в зиму у фазі 2 - 3 листки. Водночас, достатньо м’яка та багатосніжна зима сприяла перезимівлі усіх посівів.Але рання весна, з помірним температурним режимом в нічні часи 0…3 °С та 5…10 °С в денні, створює оптимальні умови для проходження фаз росту і розвитку культури та дає ідеальні передумови проходження фази кущення, сприяє високій перспективності посівів озимої пшениці при густоті 3-4,5 млн. рослин на 1 га.

        Тому, для підвищення перспективності посівів озимих культур і для створення оптимальних умов росту і розвитку, ми рекомендуємо на таких посівах розділити внесення азотних добрив на два періоди:

        За погодних умов, що склалися,  всі посіви вийшли з пошкодженням верхівок листків та без запасних речовин в зернівці, що зумовлює: зменшення площі асиміляційної поверхні рослин, нестачу в достатній кількості пластичних речовин в рослині, відсутність оптимального забезпечення рослин елементами живлення (через недостатньо розвинену кореневу систему).

        Таким чином рослини, які зазнали стресових умов в осінньо-весняний період, потребують:

         Враховуючи стан рослин і густоту посівів озимої пшениці,  ми рекомендуємо проводити позакореневі підживлення (для створення оптимальних умов росту і розвитку рослин, закладки вторинної кореневої системи, проведення якісного кущення, створення оптимальних умов для закладки елементів колосу і колосків при густотах до 4 млн. рослин на 1 га) в два етапи:

Перший етап (в фазу 4-5 листків)  - вносити в комплексі амінокислоти, фосфітну форму фосфору та комплекс мікроелементів, що забезпечать вихід рослин з стресових умов після зими, та створити оптимальні умови розвитку листової поверхні й закладки вторинної кореневої системи.

Можна використовувати наступні схеми різних компанії виробників:

  1. Фосфітний К-Аміно + Еколайн Зерновий хелат;
  2. Фосфітний К + Еколайн Універсальний ріст Аміно;
  3. Фосфітний К-Аміно + Еколайн Універсальний ріст Хелат;
  4. Спідфол Аміно Старт + Паверфол Зерновий;
  5. Спідфол Маріно + Паверфол Зерновий;
  6. Спідфол Марін + Новалон Фоліар;
  7. Рейкарт Старт + Нутрівант Плюс Зерновий;
  8. Амінокат 30 + Нутрівант Плюс Зерновий;
  9. Вігортем-С +Кафом Zn (Zn-Mn).

      Крім того до даної суміші мікродобрив можна додавати: сульфат магнію, що посилить активність фотосинтетичного апарату, карбамід - для добалансування азоту та покращення проникнення елементів в рослину, фунгіцид на основі карбендазиму, флутріафолу  -  для зупинки розвитку ураження листкової поверхні хворобами (за умов наявності), інсектицид групи  піретроїди або неонекотиноїди - для зменшення пошкодження рослин злаковими мухами та іншими  шкідниками.

Другий етап (в фазу середини кущення, або через 4-5 днів після внесення гербіцидів за наступними схемами):

  1. Фосфітний К + Еколайн Зерновий Хелат;
  2. Фосфітний К + Еколайн Універсальний ріст Хелат;
  3. Фосфітний К + Паверфол Зерновий;
  4. Новалон Фоліар або Фосфітний К + Новалон Фоліар;
  5. Новалон N + або Фосфітний К + Новалон N;
  6. Фосфітний К + Нутрівант Плюс Зерновий;
  7. Кафом Zn (Zn-Mn) + комплекси мікроелементів.

      Також до даної суміші можна додавати сульфат магнію і карбамід, а також фунгіцид з інсектицидом (при відсутності застосування в першому підживленні), що посилять вплив на формування елементів колоса і колосків та сприятимуть захисту посівів від хвороб і шкідників.

      Для посівів з густотою більше 4 млн. рослин на 1 га  - достатньо буде внесення комплексу мікродобрив в один етап, з використанням амінокислот, фосфітної форми фосфору, комплексу мікроелементів, а саме в фазу початку кущення (в поєднанні з сульфатом магнію, карбамідом, фунгіцидом та інсектицидом).

      Для ефективної боротьби з бур’янами в посівах озимої пшениці при підборі гербіцидів, крім забур’яненості посівів і їх видового складу, потрібно враховувати температурний режим використання гербіцидів та ауксинову дію деяких діючих речовин (зокрема 2,4-Д-Дикамба, що є не дуже сприятливим для рослин при їх використання за низьких температур (≤8 °С) в фази середини кущення – виходу 1-го міжвузля), адже може уповільнитись їх блокування та виведення з рослин, а це, в свою чергу, може викликати зростання  листкової пластинки прапорцевого листка навколо колосу. 

Рекомендації, спрямовані на усунення дисбалансу живлення та
розкриття потенціалу культури, розроблені агрономом-консультантом,
кандидатом сільськогосподарських наук, практиком Кифорук В.В.

КОНТАКТИ

25015, м. Кіровоград,
площа Дружби Народів, 3, офіс 305, 308
Тел/факс: (0522) 35-79-12, моб.: (095) 230-42-02
28000, Кіровоградська обл.,
м. Олександрія, вул. Героїв Сталінграду, 35
Тел/факс: (05235) 7-99-89

ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК



ВIДПРАВИТИ
Copyright © 2024 «Агроток ЛТД». Всі права захищені.
Розробка сайту Веб-студія San-Francisco