+38 (095) 230-42-02
ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ НАШІ ПАРТНЕРИ КАР'ЄРА КОНТАКТИ
ЗАСОБИ ЗАХИСТУ РОСЛИН
МІКРОДОБРИВА
РЕГУЛЯТОРИ РОСТУ РОСЛИН
НАСIННЯ

НАШІ АКЦІЇ

Головна Новини Рекомендації від компанії «АГРОТОК ЛТД» по захисту озимої пшениці від шкідників та хвороб
Рекомендації від компанії «АГРОТОК ЛТД» по захисту озимої пшениці від шкідників та хвороб
10.04.2017

        Більшість посівів, на сьогоднішній день, знаходяться в фазі початку кущення, що є передумовою застосування до них як комплексів мікродобрив (для впливу на процеси формування вторинної кореневої системи, процесу кущення та закладки колоса), так і систем захисту від шкідників та хвороб.

        Крім того, підвищення нічних температур (відповідно до прогнозів погоди) буде сприяти більш інтенсивному розвитку посівів та, в той же час, посиленню шкодочинної дії ззовні на озиму пшеницю. Так на попередньому тижні, при огляді посівів, вже було виявлено активізацію септоріозу і темно-бурої плямистості на листках озимої пшениці (мал 1.).     

        Крім того, на посівах з глибиною залягання більше 6 см, стали зустрічатися також і кореневі гнилі. Тому в цьому році для ослаблених рослин пшениці важливе значення має захист листового апарату (особливо при вході в фазу кущення рослин), адже саме в листовій поверхні, в результату фотосинтетичної діяльності та обмінних процесів, формуються пластичні речовини, які дуже необхідні для подальшого росту і розвитку рослин (формування і закладка нових пагонів та сегментів колоса).

        Для захисту не обов’язково використовувати дорогі діючі речовини, адже можна обмежитись використанням карбендазиму чи флутріафолу.

        Що стосується комах, то у весняний період значної шкоди посівам завдають: паросткова, озима, шведська та гессенська мухи, цикадки, трипси, совки та ін.

        Найраніше прокидаються мухи і починають відкладати яйця. Так в посівах озимини, після нетривалого теплого періоду, коли в день було більше 12 °С, а ґрунт прогрівався до 10 °С, вже були помічено злакові мухи. Відповідно до прогнозу погоди на найближчий час, очікується підняття середньодобових температур, після нетривалого нічного похолодання 9-10 квітня та 19-23  квітня, а це сприятиме більш інтенсивному і нерівномірному льоту мух. Дані шкідники відкладають яйця в піхву листків, а їх личинки пошкоджують точки росту рослин. Виходячи з цього, вчасний захист від даного шкідника забезпечить нам можливість зберегти і так не високу густоту посівів та захистити продуктивні пагони, що будуть утворюватися. Для ефективної боротьби з даними шкідниками можна використовувати: альфа-циперметрин (Нокаут, Фаскорд,  Фастак та ін.), хлорпірифос (Залп, Пірінекс, та ін. ), імідоклоприд (Командор, Імідор, Конект та ін.) або їх суміші (Наповал).

       Для більш тривалої дії можна використовувати  циперметрин, гама- і лямбда-цингалотрин.

       Отже, в умовах, що складаються в цьому році, для оптимізації процесів кущення, з метою формування оптимальних умов для закладки та розвитку вторинної кореневої системи, сегментів колоса та колосків, ефективного захисту від хвороб та шкідників, бажано вже на цьому тижні провести обробку посівів баковою сумішшю (в складі мікродобрив, фунгіциду і інсектициду).

Рекомендації, спрямовані на  розкриття потенціалу культури,

розроблені агрономом-консультантом, кандидатом сільськогосподарських наук,

 практиком Кифорук В.В.

КОНТАКТИ

25015, м. Кіровоград,
площа Дружби Народів, 3, офіс 305, 308
Тел/факс: (0522) 35-79-12, моб.: (095) 230-42-02
28000, Кіровоградська обл.,
м. Олександрія, вул. Героїв Сталінграду, 35
Тел/факс: (05235) 7-99-89

ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК



ВIДПРАВИТИ
Copyright © 2024 «Агроток ЛТД». Всі права захищені.
Розробка сайту Веб-студія San-Francisco