+38 (095) 230-42-02
ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ НАШІ ПАРТНЕРИ КАР'ЄРА КОНТАКТИ
ЗАСОБИ ЗАХИСТУ РОСЛИН
МІКРОДОБРИВА
РЕГУЛЯТОРИ РОСТУ РОСЛИН
НАСIННЯ

НАШІ АКЦІЇ

Головна Новини Стан посівів озимої пшениці на 10-12.04.2017 та рекомендаційні заходи поліпшення її розвитку від компанії «АГРОТОК ЛТД»
Стан посівів озимої пшениці на 10-12.04.2017 та рекомендаційні заходи поліпшення її розвитку від компанії «АГРОТОК ЛТД»
12.04.2017

          В результаті об’їзду посівів озимої пшениці було виявлено інтенсивне наростання вегетативної маси рослин, що відбулося внаслідок різкого підвищення денних температур. При цьому, формування та ріст вторинної кореневої системи відбувається значно повільнішими темпами (мал.1.). Так як первинна коренева система, на даний момент, вже виконала свою функцію та починає відмирати, то відбувається послаблення забезпечення рослин мінеральними елементами. 

 

    Повільному розвитку вторинної кореневої системи сприяють сьогоднішні погодні умови: вдень маємо короткострокове прогрівання ґрунту, а  в нічні часи - достатньо сильне охолодження вологого ґрунту, крім того, з прогнозованим похолоданням, цей негативний ефект може посилитися.

         Такий температурний режим не лише сповільнює розвиток кореневої системи, але й послаблює ґрунтове живлення – рослини починають погано засвоювати фосфор, який відіграє важливе значення в побудові і розвитку кореневої системи. Оптимізація розвитку почнеться лише після підвищення температури ґрунту (за прогнозом очікується не раніше 25 квітня), тому ситуація, яка склалася на даний момент,  може призвести до виснаження та послаблення рослин.

         Для посилення розвитку кореневої системи ми пропонуємо в найкоротший термін забезпечити рослини фосфорними сполуками (зокрема високорухомою фосфітною формою). Основним заходом будуть позакореневі підживлення такими мікродобривами як: Еколайн Фосфітний K (K-Zn), Кафом Zn (Zn-Cu, Zn-Mn, K) та ін. З метою зменшення негативного впливу похолодань на рослини, рекомендуємо використовувати в баковій суміші з цими мікродобривами препарати на основі амінокислот - Вігортем С, Амінокат 30, Спідфол Аміно Кальмаг чи вже скомпоновані  комплекси типу Еколайн Фосфітний К-Аміно.

        Для посилення притоку пластичних речовини до кореневої системи та сповільнення ростових процесів вегетативної маси рослин можна використовувати, поряд з внесенням фосфітних форм мікродобрив та амінокислот, половині дози хлормекват хлориду (0,5-0,7 л/га). Дані препарати можна поєднувати з внесенням інсектицидів та фунгіцидів. 

Рекомендації розроблені агрономом-консультантом,

кандидатом сільськогосподарських наук,

практиком Кифорук В.В. 

КОНТАКТИ

25015, м. Кіровоград,
площа Дружби Народів, 3, офіс 305, 308
Тел/факс: (0522) 35-79-12, моб.: (095) 230-42-02
28000, Кіровоградська обл.,
м. Олександрія, вул. Героїв Сталінграду, 35
Тел/факс: (05235) 7-99-89

ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК



ВIДПРАВИТИ
Copyright © 2024 «Агроток ЛТД». Всі права захищені.
Розробка сайту Веб-студія San-Francisco