+38 (095) 230-42-02
ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ НАШІ ПАРТНЕРИ КАР'ЄРА КОНТАКТИ
ЗАСОБИ ЗАХИСТУ РОСЛИН
МІКРОДОБРИВА
РЕГУЛЯТОРИ РОСТУ РОСЛИН
НАСIННЯ

НАШІ АКЦІЇ

Головна Новини Стан посівів озимої пшениці на 25-26.04.2017 та рекомендації від Компанії «АГРОТОК ЛТД»
Стан посівів озимої пшениці на 25-26.04.2017 та рекомендації від Компанії «АГРОТОК ЛТД»
27.04.2017

      Так як з 24.04.17 тривалість дня збільшилась до 14 годин 30 хвилин, то на більшості посівів почався перехід з фази кущення у фазу виходу в трубку (мал.1). Паралельно уже завершився етап формування сегментів колосу в  центральних стеблах, а  рослини перейшли до стадії формування кількості квіток в колосках. Але слід зазначити, що бічні пагони в більшості посівів значно слабше розвинуті (мал.2) та ще не завершили формування сегментів колоса.

      На деяких посівах спостерігається повільний розвиток кореневої системи, при інтенсивному розвитку вегетативної маси (мал.3), це пов’язано з не дуже активним прогріванням ґрунту та частими похолоданнями в нічний час. Слабкий розвиток кореневої системи зумовив інтенсивне відмирання нижніх листків -  таким чином рослина прагне переключити передачу пластичних речовин від них на формування нових листків та закладку генеративних органів (мал.4).

      Отже, для покращення умов розвитку кореневої системи, поліпшення закладки квіток в колосках, забезпечення якіснішого формування сегментів колоса в стеблах другого порядку, підрівнювання посівів (вирівнювання підгонів) рекомендуємо: проводити позакореневі підживлення фосфітними формами мікродобрив (Кафом Zn (Zn-Mg), Атланте, Еколайн Фосфітний К, Еколайн Фосфітний К Аміно та ін.) в комплексі з спеціалізованими мікродобривами для зернових (Еколайн Зерновий Хелат, Паверфол Зерновий, Нутрівант Зерновий і т.д.) та застосуванням ріст-регуляторів типу хлормекват-хлориду (Стабілан, Цикоган і т.д.) – якщо дані заходи не були вжиті раніше. На дуже ослаблених посівах, з значним відмиранням нижніх листків, можна додавати ще амінокислоти (Вігортем С, Амінокат 30, Спідфол Аміно Кальмаг та ін.) в мінімальних рекомендованих дозах (для збільшення потоку пластичних речовин та зняття стресу після холодів).

        На даний момент на більшості посівів спостерігається інтенсивне проростання бур’янів та падалиці соняшника (мал.5.). Тому першим заходом, після стабілізації температур (починаючи з  25-27.04.2017), буде проведення обробки гербіцидами. Для успішного та ефективного проведення захисту ми повинні пам’ятати, що на посівах, де пішов вихід в трубку, застосування  препаратів на основі 2,4 Д і Дикамби є критичним по фазі. З врахуванням такої ситуації рекомендуємо використовувати в посівах озимої пшениці препарати: Триггер, Альфа-Стар, Альфа-Стар Дуо (якщо попередник був зерновим чи  бобовим), Євролайтінг, Експрес (попередник – соняшник), препарати на основі флорасуламу (Триатлон, Хамер і т.д.) – всі вони не мають обмеження по цій фазі та працюють більш м’яко. Важливо розмежувати в часі внесення гербіциду, мікроелементів з амінокислотами і ріст-регулятор -  їх слід  вносити  до чи  після (на 4-5 день) застосування гербіциду.

       Протягом всього періоду (від початку відновлення вегетації зернових до сьогоднішнього дня) інтенсивність виходу шкідників та їх розмноження не спостерігалось, що  було пов’язано зі значними перепадами температур та похолоданням. Після стабілізації температурного режиму є висока ймовірність інтенсивного льоту шведської, гессенської мух, появи цикадок, п’явиці, блішок та інших шкідників. Тому, для успішного захисту від шкідників, слід використовувати препарати системної дії  - Пірінекс Супер (хлорпірифос + біфентрин), Залп (хлорпірифос + циперметрин),  Наповал (імідоклоприд + альфа-циперметрин) і т.д., що забезпечить гарний  захист протягом 2-3 тижнів (коли буде іти інтенсивний літ, розмноження та живлення шкідника).

Рекомендації розроблені агрономом-консультантом,

кандидатом сільськогосподарських наук, практиком Кифорук В.В

КОНТАКТИ

25015, м. Кіровоград,
площа Дружби Народів, 3, офіс 305, 308
Тел/факс: (0522) 35-79-12, моб.: (095) 230-42-02
28000, Кіровоградська обл.,
м. Олександрія, вул. Героїв Сталінграду, 35
Тел/факс: (05235) 7-99-89

ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК



ВIДПРАВИТИ
Copyright © 2024 «Агроток ЛТД». Всі права захищені.
Розробка сайту Веб-студія San-Francisco