+38 (095) 230-42-02
ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ КАТАЛОГ ПРОДУКЦІЇ НАШІ ПАРТНЕРИ КАР'ЄРА КОНТАКТИ
ЗАСОБИ ЗАХИСТУ РОСЛИН
МІКРОДОБРИВА
РЕГУЛЯТОРИ РОСТУ РОСЛИН
НАСIННЯ

НАШІ АКЦІЇ

Головна Каталог продукції ЗАСОБИ ЗАХИСТУ РОСЛИН ГЕРБІЦИДИ

Родимич

ВИРОБНИК: Франдеса
ДІЮЧА РЕЧОВИНА: імазамокс, 40 г/л
ФОРМУЛЯЦІЯ: концентрат суспензії
ПРИЗНАЧЕННЯ: Післясходовий гербіцид проти широкого спектра однорічних злакових і дводольних бур′янів у посівах бобових культур.
ТАРА: 10 л
СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ І НОРМИ ВИТРАТ

Рекомендації щодо застосування

Культура Шкідливі об´єкти    Норми витрати препарату, л/га    Максимальна кількість обробок Спосіб, час обробки, обмеження              
Соя Однорічні злакові та дводольні бур´яни 0,75 - 1,0 1 Обробка посівів у фазі 1-3х трійчастих листків культури (на ранніх фазах розвитку бур´янів, злакові - 1-3 листки, дводольні - 2-4 листки)

Горох*,

 

Однорічні злакові та дводольні бур´яни 0,75 - 1,0 1 Обробка посівів у фазі 3-5 справжніх листків у культури (на ранніх фазах розвитку бур´янів, злакові - 1-3 листки, дводольні - 2-4 листки)
ІМІ соняшник* Однорічні злакові та дводольні бур´яни 1,0 - 1,2 1 Обробка посівів у фазі 2-6 справжніх листків у культури на ранніх фазах розвитку бур´янів

 

 * - світовий досвід використання

Переваги

  • Толерантна дія препарату на культуру;
  • Контроль широкого спектру бур´янів, включаючи амброзію, осоти, канатник;
  • Тривалий період захисної дії - одна обробка забезпечує захист посіву протягом вегетації;
  • Системна дія та грунтова активність;
  • Стійкий до змивання дощем.
МЕХАНІЗМ ДІЇ
Діюча речовина препарату імазамокс відноситься до групи імідазолінонів. Вона діє як інгібітор ензиму ацетолактатсинтази, порушуючи біосинтез амінокислот валіну, лейцину та ізолейцину. Наслідком цієї дії є зменшення синтезу РНК, ДНК та білків, що призупиняє поділ клітин, а відповідно і ріст рослини. Препарат потрапляє в рослину через листя (70%) та коріння (30%), переміщується по флоемі та ксилемі і, потрапляючи в точки росту, зупиняє ріст рослини. Також препарат довго зберігає свою активність в грунті і контролює появу нових сходів бур′янів впродовж вегетації культури.

Перші ознаки дії препарату проявляються на чутливих до імазамоксу бур′янах через 5-7 днів після обробки - вони призупиняють свій ріст. В зв′язку з тим, що імазамокс впливає на процеси фотосинтезу, бур′яни можуть довгий час залишатись зеленими,а хлороз листя на них проявляється набагато пізніше. Бур′яни, які на момент обробки були на пізніших фазах розвитку, можуть не загинути, але їх ріст призупиниться і вони не будуть конкурентами для рослин культури.
ЗАГАЛЬНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
Препарат сумісний з більшістю інсектицидів і фунгіцидів та регуляторами росту і мікродобривами, але в кожному конкретному випадку необхідна попередня перевірка на фізико-хімічну сумісність. Застосування препаратів з діючими речовинами з групи імідазолінонів на одному і тому ж полі дозволяється 1 раз на 3 роки. Слід уникати використання на попередниках препаратів з групи ALS-інгібіторів (сульфонілсечовин та інші). Препарат відмінно діє на злакові бур′яни, тому не рекомендується застосовувати в бакових сумішах з граміницидами. Не можна використовувати в бакових сумішах з мінеральними добривами, фосфорорганічними інсектицидами. Для підсилення дії на більш стійкі дводольні бур′яни можливе використання бакових сумішей з препаратами на основі бентазону та імазетапіру. Проти однорічних злакових та дводольних бур′янів рекомендована норма 0,75-0,9 л/га, при обробці посівів в несприятливих умовах(грунтова та повітряна засухи, високі температури та інші) та наявності менш чутливих бур′янів рекомендується використання максимальної норми. Перевищення її збільшує ризик фітотоксичності для культури.

Оптимальні умови застосування: активно вегетуючі бур′яни в ранні фази розвитку (1-3 листки), температура повітря для застосування препарату від +15°С до +25°С. Норма витрати робочого розчину 200-300 л/га . Обмеження по сівозміні: озима пшениця - через 4 місяці; яра пшениця, ячмінь, кукурудза, соняшник, сорго, рис - через 11 місяців; цукрові, столові та кормові буряки, ріпак озимий, овочеві культури - через 16 місяців.
ТЕМПЕРАТУРНІ УМОВИ ЗАСТОСУВАННЯ:
температура повітря для застосування препарату від +15°С до +25°С

КОНТАКТИ

25015, м. Кіровоград,
площа Дружби Народів, 3, офіс 305, 308
Тел/факс: (0522) 35-79-12, моб.: (095) 230-42-02
28000, Кіровоградська обл.,
м. Олександрія, вул. Героїв Сталінграду, 35
Тел/факс: (05235) 7-99-89

ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК



ВIДПРАВИТИ
Copyright © 2024 «Агроток ЛТД». Всі права захищені.
Розробка сайту Веб-студія San-Francisco